Üniversitemiz 11 Yaşında

Kategori : Akademik, Bilim, Etkinlikler - Etiketler : - Tarih : 03 Mayıs 2017

Geçmişinin verdiği tecrübe ve yeni olmanın heyecanıyla, kısa süre içerisinde nitelik ve nicelik bakımından gelişimine hızla devam ederek büyük mesafeler kat eden Üniversitemizin 11. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını bugün hep birlikte yaşıyoruz.

2006 yılında kurulmuş olan Üniversitemiz, kurulduğunda 4 Fakülte, 2 Meslek Yüksekokulu, 165 öğretim elemanı ve 6297 öğrenciye sahipti. Kuruluşunun 11. kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu günlerde Üniversitemiz, 13 Fakülte, 3 Enstitü, 5 Yüksekokul, 6 Meslek Yüksekokulu’nda bulunan öğrenci alan 120 bölüm/programda 1,812’si Yüksek Lisans ve Doktora öğrencisi olmak üzere 20.000’e yakın öğrenci ve 1,500’i aşkın akademik ve idari personeliyle eğitim-öğretim faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmektedir.

Artık üniversitelerin sadece eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği kurumlar değil, yapmış olduğu çalışmalar ve projelerle bulunduğu şehrin hatta bölgenin her anlamda gelişmesine katkı sağlayan, içinde bulunduğu toplumun sorunlarıyla ilgilenen, bölgenin lokomotifi konumunda olması gerektiğine yürekten inanıyor, hızlı değişim ve dönüşümlerin yaşandığı günümüz dünyasında; inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya verilmesi gereken önemin bilinciyle hareket ediyoruz. Bu çerçevede; bilgi ile teknolojinin birlikte değerlendirildiği ve içerisinde en gelişmiş profesyonel cihazların yer aldığı Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bölüm Laboratuvarları, Uydu Laboratuvarı, Teknoloji Transfer Ofisi katma değeri yüksek ürünlere dönük çalışmaların gerçekleştirildiği, gerçek anlamda araştırmaların yapıldığı birer merkez olarak konuşlandırılmıştır.

Geride bıraktığımız 11 yıl sonrasında bugün geldiğimiz noktada katılımcılık ve girişimcilik esaslı bir yönetim anlayışı ile üniversitelerden beklenen en temel işlevleri yapmanın yanı sıra, topluma her anlamda katkı sağlayan, üniversite-sanayi, üniversite-STK ve üniversite-şehir iş birliğini geliştirmiş; ulusal ve uluslararası iş birliklerine açık, her geçen gün adından daha fazla söz ettiren, yıldızı sürekli parlayan ve tüm programlarımızdaki % 99 yerleşme oranıyla tercih edilen bir üniversite haline geldiğimizi büyük bir gururla ifade etmek istiyorum.

Hiç şüphesiz Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi; yakalamış olduğu gelişim ivmesiyle, deneyimli kadrosu, ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip, şehirle her yönden bütünleşmiş, yeniliklere açık modern bir üniversite olarak “Bilgi ve Değer Üreten Üniversite” sloganıyla hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.

Elde edilen sinerji ile hep birlikte el ele gerçekleştirdiğimiz bu başarılı çalışmaların önümüzdeki yıllarda da aynı heyecan, aynı güç ve cesaretle sürdürüleceğine olan inancımla kuruluşundan bugüne kadar Üniversitemize destek veren, katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın İsmail KAHRAMAN olmak üzere Üniversitemiz Geliştirme Vakfı başkan ve üyelerine, milletvekillerimize, hayırseverlerimize, üniversitemizin gelişmesi için gece gündüz demeden çalışan akademik ve idari personelimiz ile STK’lara içtenlikle teşekkür ediyor, başarılarla dolu nice yıllara hep birlikte erişmeyi en kalbi duygularımla diliyorum.

Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN

istatistik yeni