Rektörümüz DOKAP Üniversiteler Birliği Bölge İçin Proje Çalıştayı’na Katıldı

Kategori : Çalıştay - Etiketler : - Tarih : 17 Mayıs 2017

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) öncülüğünde kurulan Üniversitemizin de aralarında bulunduğu (ÜNİ-DOKAP) Üniversiteler Birliği “Bölge İçin Proje Çalıştayı” düzenledi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen Çalıştaya; Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman BAYKAL, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın ASAN, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet COŞKUN, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk COŞKUN,  Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait BİLGİÇ, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali KASAP, DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Ekrem YÜCE, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut ÇAKIR, ÜNİ-DOKAP Stratejik Planlama Kurulu Başkanı-KTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Asım ÖREM, ÜNİ-DOKAP Genel Sekreteri Ali Haydar DOĞU katıldı.

Çalıştayda yapılan konuşmalarda, toplumları dönüştürmede ve geleceğe hazırlamada lokomotif rol üstlenen, kalkınmanın adeta iskeleti niteliğinde olan üniversitelerimizin gerçekleştireceği çalışmaların etkisinin sadece üniversitelerin kurumsal gelişmesine değil, ülkemizin kalkınma çabalarına olumlu yönde etki edeceği vurgulandı.