LYS Sınavı Öncesi Adaylara Uyarılar

Kategori : Toplantı - Etiketler : - Tarih : 08 Haziran 2017

Rektörümüz, ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, 10-11.06.2017 tarihleri ile 17-18.06.2017 tarihlerinde tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Rize’de de yapılacak olan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS 1, LYS 2,LYS 3,LYS 4 ve LYS 5) öncesi, sınava girecek adaylara ve adayların ailelerine çeşitli uyarılarda bulundu.

Makamında basına açıklama yapan Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rize’de Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS 1, LYS 2, LYS 3, LYS 4, LYS 5) sadece Rize Merkez’de yapılacağını, sınavın saat 10.00 da başlayacağını, sınava yaklaşık olarak 4.700 adayın gireceğini ve sınavın 16 bina ve 245 salonda yapılacağını söyledi.

ÖSYM Rize İl Sınav Koordinatörlüğü olarak,  adayların sınava herhangi bir problemle karşılaşmadan rahat bir şekilde girmeleri için bütün önlemleri aldıklarını belirten Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN: “Bu konuda adayların ve ailelerinin herhangi bir endişeye kapılmalarına gerek yoktur. Rahat olsunlar.” dedi.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileyen Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, adayların herhangi bir istenmeyen durumla karşılaşmamaları, bütün yılın emeğinin küçük bir dikkatsizlik ile boşa gitmemesi için aşağıdaki hususlara özellikle dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

Adaylara Uyarılar

1. Adaylar sınav öncesinde sınava girecekleri binayı ve solunu mutlaka görsünler. Hatta sıralarına otursunlar. Ancak sınavdan bir gün önce sınav binaları açık olmayacaktır. Dolayısıyla da sınava gireceği binayı ve salonu görmek isteyen adaylar daha önce ilgili binalara gitmeleri gerekir.
  2. Sınavın başlamasına 15 dakika kalana kadar adaylar binalara alınacaktır. Bu saatten sonra hiçbir aday sınav binasına alınmayacaktır. Sabah sınavları saat 10.00’da başlayacak olduğu için adaylar 9.45’en önce mutlaka binalara girmelidirler. Öğleden sonra başlayan sınavlar 14.30’da başlayacaktır. Bu sınava girecek olan adaylar da 14.15’de binaya girmiş olmaları gerekir. Adayların herhangi bir maduriyet yaşamamaları için bu duruma dikkat etmeleri gerekmektedir.
  3. Adaylar yanlarında Sınav Giriş Belgesi ile T.C. Kimlik Numarası yazılı ve fotoğrafları olan nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmalıdırlar. Bu belgelerden herhangi birisi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
  4. Zorunlu askerlik görevini yapmakta olan er/erbaşlar ve askeri öğrenciler askeri kimlik belgesi ile sınava girebilirler.
  5. Cumartesi ve Pazar günleri nüfüs müdürlüğü açık olacaktır. Kimliğini kaybeden adaylar sınava giriş belgesi ve fotoğraf ile birlikte nüfus müdürlüğüne müracaat ettiği takdirde kendisine Geçici Kimlik Belgesi verilecektir. Aday bu belge ile sınava alınacaktır.
  6. Adaylar sınav binasına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kolye, küpe, bilezik, kalem, silgi, kalemtraş vb. araçlarla gelmemelidirler. Bunlarla sınava girmelerine izin verilmeyecektir.
  7. Sınav başlamadan önce her adaya sınava gireceği salonda kurşun kalem, silgi, kalemtraş verilecektir.
  8. Adaylar sınav günü yanlarında sadece şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirler.
  9. Sınav başladıktan sonra adayların tuvalet, lavabo veya başka bir ihtiyaç için sınav salonundan dışarı çıkmaları yasak olduğu ve sınav salonundan dışarı çıkan adaylar tekrar sınava alınmayacağı için bu hususa özellikle dikkat edilmelidir.

Sınava girecek adayların ailelerine de çeşitli tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN: “Anne babalar çocuklarının bir yıllık emeğinin boşa gitmemesi için sınavdan önceki son iki günde daha bilinçli hareket etmelidirler. Çocuklarının farklı bir psikolojiye girmemeleri, telaşlı ve endişeli bir halde olmamaları için özen göstermelidirler. Kendileri çok heyecanlansalar ve kaygılansalar bile çocuklarına bu durumu hissettirmemeliler. Çocukların normal saatinde yatmalarına ve sınav sabahı da sınavdan bir saat önce sınava girecekleri binada olacakları şekilde sabah kalkıp evlerinden ayrılmalarına dikkat etmelidirler ve adayın uykusunu tam olarak almış bir şekilde sınava dinç olarak gitmesi aday açısından çok önemlidir.” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, hem Rize’de hem de ülkemiz genelinde sınava girecek olan tüm öğrencilere başarılar diledi.