Üniversitemizde Mezuniyet Coşkusu

Kategori : Etkinlikler, Genel, Kutlama - Etiketler : - Tarih : 12 Haziran 2017

Üniversitemiz 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni 09.06.2017 Cuma günü saat: 14.00’de Kongre ve Kültür Merkezimizde yapıldı. Törende öğrencilerimiz yoğun bir mezuniyet coşkusu yaşadı.

Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı.

Yoğun programlarından dolayı törene katılamayan devlet büyüklerinin telgraflarının okunduğu bölümde ise salonda bulunanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, TBMM Başkanı İsmail KAHRAMAN ve Başbakan Binali YILDIRIM’dan gelen mesajları dakikalarca alkışladı.

Törende ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN açılış konuşması yaptı. Konuşmasında üniversitenin kuruluşundan itibaren geçen on bir yıllık zaman zarfında hem fiziksel, hem de akademik anlamda büyük bir gelişme gösterdiğini, önemli oranda kuruluşunu tamamladığını ve başarılı bir akademik yıl geçirdiklerini, üniversitenin gelişimindeki katkıları dolayısıyla başta Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, milletvekillerimize, RTEÜ Geliştirme Vakfına ve hayırseverlere teşekkür ettiklerini ifade etti. Ayrıca, Üniversitemizden bugüne kadar 34220 öğrencinin mezun olduğunu,2016-2017 akademik yılında ise 17 farklı akademik birimden yaklaşık 4000 öğrencinin mezun olacağını hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN:“ Hayatınızda bir kapı kapanırken alacağınız diplomalar sizlere yeni bir kapı aralıyor ve yeni bir hayata başlıyorsunuz, var olan becerilerinizi geliştirmek ve yeni beceriler kazanmak için kendinizi geliştirmeye devam edin. Her ne iş yapıyorsanız elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın. Unutmayın! Dünyada nerede bir zulüm varsa sağına soluna bakmadan “ben varım” diyen bir liderin ismini taşıyan üniversiteden mezun oluyorsunuz.” dedi.

Konuşmasında 15 Temmuz hain darbe girişimini hatırlatarak gençlere çeşitli tavsiyelerde bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN: “Ülkenin menfaatleri, devletin menfaatleri kırmızı çizginiz olsun. Bu ülkenin, bu milletin ve aileniz ile ön önemlisi Allah’ın adamı olun. 15 Temmuz’u unutmayın. Bu milletin olumsuz hain olayları bir daha yaşamaması için taşın altına elinizi koyun. Devletin yanında yer alırsanız milletin ve devletin adamı olursanız medeniyetinizi bilirseniz bu olumsuzluklar bir daha yaşanmaz.” ifadelerini kullandı. Mezun olan tüm öğrencileri kutlayıp, bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

Üniversitelerin bilgi toplumunun en büyük gücü oluğunu belirterek konuşmasına başlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı- İstanbul Milletvekili Hayati YAZICI, üniversitelerin ülkenin kalkınması, sosyal hayatın zenginleşmesi ve dünya milletleri arasında ülkemizi daha ileriye taşıma noktasında hayati işlev gören kurumlar olduğunu söyledi. YAZICI: “2006 yılında 76 olan üniversite sayısı bizim dönemimizde 193′e ulaştı. 15 yılda 15 bütçe yaptık. En fazla kaynağı eğitime ayırdık. Bunu imkânlara göre yapıyoruz. Türkiye’nin ekonomisini büyüten sanayicilerimiz, tüccar ve esnaflarımızın da kazandıklarından eğitim alanında ihtiyaçların karşılaması için özendirici düzenlemeleri de hayata geçirdik. Hakkınızı çiğnetmeyin, kimsenin de hakkını çiğnemeyin. Hak çiğneyenlerin karşısında tavrınızı gösterin. Ülkemizin ortak değerler üzerinden tartışmaya girmeyin. Tarihimiz ortak, çok zengin kültürel mirasımız var. Bizi biz yapan tek millet, devlet, bayrak ve vatanımız var. Bunlar ortak değer ve tartışmaya açmayın” dedi.

Üniversitemiz Türk Halkoyunları Topluluğu tarafından sergilenen gösterinin ardından 2016-2017 akademik yılını birincilikle bitiren İlahiyat Fakültemiz öğrencisi Fatmanur KESKİN gösterdiği başarı dolayısıyla mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Fakülte ve yüksekokul bazında dereceye giren öğrencilere Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın katkılarıyla alınan ödüllerin takdim edildiği törende gurur ve heyecan bir arada yaşandı. Öğrenciler mezuniyetlerini keplerini havaya fırlatarak kutladı.

Törene; Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-İstanbul Milletvekili Hayati YAZICI, AK Parti Rize Milletvekilleri Hikmet AYAR, Dr. Osman Aşkın BAK,  Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Osman KÖSE, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin TİLKİ, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed AVCI, Vali Yardımcısı İhsan Selim BAYDAŞ, İl Jandarma Komutanı Semih COŞKUN, İl Emniyet Müdürü Saadettin AKSOY, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet KAZANCI, Adalet Bakanlığı Rize Personel Eğitim Merkezi Başkanı Necati KURÇENLİ, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Av. Harun MERTOĞLU, Rize Ticaret Odası Başkanı Şaban Aziz KARAMEHMETOĞLU, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali BİLGİN ile Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL, il müdürleri, STK ile siyasi parti temsilcileri, Üniversitemizin akademik ve idari personeli, veliler, öğrenciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Rektörümüzün konuşma metni için tıklayınız.

Mezuniyet töreni videosu için tıklayınız.