Üniversitemiz BESYO Öğrencisi Dünya Üçüncüsü Oldu

Kategori : spor - Etiketler : - Tarih : 07 Ağustos 2017

Dünya Gençler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda Çaykur Spor Kulübü Sporcusu, Üniversitemiz BESYO (Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu) öğrencisi Salih AYDIN dünya üçüncüsü oldu.

Finlandiya’da düzenlenen Gençler Dünya Güreş Şampiyonası’nın son gününde grekoromen stilde 84 kiloda Üniversitemiz BESYO öğrencisi Salih AYDIN dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Şampiyonada 84 kiloda Türkiye’yi temsil eden Üniversitemiz öğrencisi Salih AYDIN, ilk maçında Azerbaycanlı rakibini 5-3, çeyrek finalde Kazakistanlı rakibini 5-1 yenerek yarı finale kadar yükseldi. Burada Rus rakibi Aleksandr Andrevitch Komarov’a şanssız bir şekilde 2-1 yenilen AYDIN, akşam seansında bronz madalya için çıktığı maçta Romanyalı rakibi Nicu Samuel Ojog’u 7-4 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.