Arakan Müslümanlarına Yapılan Zulmü Kınıyoruz!

Kategori : Genel, Kamuoyu Duyurusu - Etiketler : - Tarih : 07 Eylül 2017

İnançları dolayısıyla Myanmar hükümeti tarafından Arakanlı Müslüman kardeşlerimize karşı yapılan insanlık dışı uygulama devam ediyor.

Türkiye ve kardeş ülke Azerbaycan dışındaki ülkeler, özellikle kendilerini gelişmiş ve demokratik ülke olarak dünyaya lanse eden Batılı devletler, kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden binlerce sivil insanın büyük acılar yaşatılarak katledilmelerine, hayatta kalabilmeyi başarabilenlerden yaklaşık 125,000 kişinin doğdukları toprakları yani öz yurtlarını terk etmek zorunda bırakılmalarına ses çıkarmıyor, hatta görmezden gelmeyi tercih ediyor.

1948 yılında İngiltere’nin sömürgesi altındayken bağımsızlığını kazanan Myanmar (Burma), Rohingya (Arakan) eyaletinde yaşayan ve uzun süredir devam eden mezalim nedeniyle bugün vatanlarından koparılan Arakanlı Müslümanların ölümden kaçış güzergâhına da mayın döşeniyor.

Ordu ve Budist milliyetçiler tarafından Müslümanlara yönelik bu insanlık dışı uygulamalar, kısacası soykırım tüm dünyanın suskun bakışları altında gerçekleştiriliyor. Arakan’dan yükselen çığlık sadece Türkiye’ye ulaşıyor.

1948 yılından bu yana sistematik asimilasyona ve etnik temizliğe uğratılan Arakan halkı, bugün inançları yüzünden kan ve gözyaşı akıtmaya devam ederken ne yazık ki İslam dünyasının birçok ülkesi de gerekli adımları atmıyor tıpkı Batılı devletler gibi sessizliğini koruyor.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü olarak; Myanmar hükümetince Arakanlı Müslüman kardeşlerimize karşı şiddeti giderek artan bu zulmü nefretle kınıyor, gerçekleştirilen soykırımın bir an evvel durdurulmasını, başta Myanmar olmak üzere benzer acıların yaşandığı Ortadoğu coğrafyasında barış ve huzurun yeniden tesis edilmesini temenni ediyoruz.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğü