Üniversitemiz, Türkiye’nin En İyi İlk 50 Üniversitesi Arasında

Kategori : Akademik - Etiketler : - Tarih : 21 Eylül 2017

Üniversitemiz, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan “URAP Araştırma Laboratuvarı” tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasında yerini aldı. Verilere göre ülkemizdeki devlet ve vakıf üniversiteleri dahil tüm üniversiteler arasında en iyi ilk 50 üniversite arasına girdi.

Üniversitemiz, makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı ve öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı olmak üzere dokuz kriterin esas alındığı sıralamada tüm devlet ve vakıf üniversiteleri arasında Türkiye’nin en iyi 50 üniversitesi arasına girdi.

Bu çerçevede, 2016-2017 Akademik Yılı Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosu Sıralaması’nda 60. sırada yer alan Üniversitemiz, 2017-2018 Akademik Yılı Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosu Sıralaması’nda 50. sıraya yükselerek büyük bir başarı elde etti.

2016-2017 Akademik Yılı Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması’nda 50. sırada yer alan Üniversitemiz, 2017-2018 Akademik Yılı Devlet Üniversiteleri Genel Sıralaması verilerine göre 43. sıraya yükseldi.

Üniversitemiz, 2016-2017 Akademik Yılı Tıp Fakültesi Olan Üniversiteler Genel Sıralaması’nda 48. sırada yer alırken 2017-2018 Akademik Yılı Tıp Fakültesi Olan Üniversiteler Genel Sıralaması’nda ise 40. sıraya yükseldi.

Kurulduğu günden bugüne kadar birçok akademik başarıya imza atan ve her yıl bu başarılarına yenilerini ekleyerek, nitelik ve nicelik olarak büyümeye devam eden Üniversitemiz, güçlü akademik kadrosu ile öğrencilerimizin donanımlı bireyler olması için kaliteli eğitimden taviz vermeden yükselmeye devam ediyor.

Üniversitemiz, uluslararası bir eğitim öğretim kurumu olmanın mutluluğunu yaşayarak yeni akademik başarılar kazanma heyecanıyla çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Bu başarıda katkısı olan tüm akademik ve idari personelimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

TABLO 2: 2000 YILINDAN SONRA KURULAN ÜNİVERSİTELER GENEL SIRALAMASI

TABLO 3: TIP FAKÜLTESİ OLAN ÜNİVERSİTELER GENEL SIRALAMASI