Rektörümüz TÜBİTAK 4007 Renkli Bilim Günleri Programının Açılışına Katıldı

Kategori : Bilim, Etkinlikler, Genel - Etiketler : - Tarih : 12 Ekim 2017

4007 TÜBİTAK Bilim Şenlikleri çağrısı kapsamında, ‘Renkli Bilim Günleri’ adı altında Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenip,  2016 yılında TÜBİTAK tarafından onaylanan 46 projeden birini alarak gurur yaşatan Üniversitemiz ile birlikte Rize Belediyesi tarafından desteklenen Bilim Şenliği´nin açılışı yapıldı.

15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleştirilen programın açılışına, Vali yardımcısı Abdullah ŞEN, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi YILMAZ, akademisyenler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasında etkinlikle ilgili bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi YILMAZ, ülkemizin geleceği olan öğrencileri daha iyi yetiştirmek amacıyla her yıl geçmiş yılların üzerine koyarak yeni etkinlik ve projeler ile farkındalık yaratmaya çalıştıklarını kaydetti. “TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı” kapsamında üniversitelerin de dahil olduğu süreçte ülke genelinde 110 başvurunun yapıldığını, 46’ sının desteklenmeye uygun görüldüğünü, desteklenmeye karar verilen bu 46 projenin birinin Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin, birinin de Rize Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olduğunu söyledi.

2016 yılında TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazanan 46 projeden biri Üniversitemiz olmak üzere 2 projenin ilimiz kurumlarından olmasının, ilimiz açısından gurur verici olduğunu kaydederek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Ülkemizin kalkınması, gelişmesi, 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşması için diğer birçok konuda olduğu gibi eğitimde de yeni açılımlar yapmanın, bilgi ve teknolojinin yarıştığı 21. yüzyılda çocuklarımızı ve gençlerimizi düşünen, araştıran, tahlil eden ve sorgulayan bir eğitim modeli ile eğiterek geleceğe hazırlamanın zorunlu olduğunu söyledi. TÜBİTAK’ın ilkokul öğrencilerinden üniversite öğrencilerine kadar birçok farklı alanda eğitim, araştırma ve gözleme dayanan proje destekleri sunduğunu hatırlatan Rektörümüz: “Bugün açılışını yaptığımız bu proje ile de gençlerimiz il milli eğitim müdürlüğünde yürütülecek 19, Üniversitemizde yürütülecek 7 farklı atölye çalışması ile kitaplarda olan, derste sadece anlatılıp geçilen farklı konulardaki yazılı uygulamalara bizzat katılarak deneylerini yapacaklar, bire bir gerçekleştiğini gözlemleyeceklerdir. Artık öğrencilerimiz sadece ezber bilgi ile donatılmayıp olaylar arasında neden sonuç ilişkisi kurarak yetkinliğe ulaşacaklardır.” dedi.

Yükseköğretimde de bu değişimin ve dönüşümün sağlanması gerektiğine işaret eden Rektörümüz, “Bizler Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak öğrencilerimizi öğretim elemanlarımızın önderliğinde proje yazmaya teşvik ediyoruz. Üniversitemiz bünyesinde proje ofisi kurduk, hem öğrencilerimize, hem de öğretim elemanlarımıza proje yazma ve hazırlama eğitimleri veriyoruz. Bu kapsamda Üniversitemiz, 2016 yılında üniversite öğrencileri kategorisinde 2209-A proje kapsamında yılında TÜBİTAK’tan en çok proje alan 3. Üniversite olmuştur. Yine 2016 yılında Üniversitemiz öğretim elemanları tarafından hazırlanan projeler kategorisinde ise TÜBİTAK’tan en çok proje alan 25. üniversite olmuştur. Proje konusuna verdiğimiz önem ve bu noktadaki desteğimiz artarak devam edecektir. Çünkü ülkemizin düşünen, araştıran, sorgulayan ve üreten bir gençliğe ihtiyacı vardır.” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Abdullah ŞEN, Üniversitemizin böyle güzel bir etkinliğe verdiği desteğin önemli olduğunu söyledi. Çocuklarımızın başarılı olması, bilime olan ilgisi ve yakınlığı, araştırma kabiliyetinin gelişmesi, yeni keşifler yapabilmesi, zihin dünyasının ve ufkunun gelişmesi noktasında bu tür Bilim Şenliklerinin faydalı olduğunu ifade eden ŞEN, böylesine faydalı etkinliklerden iyi derecede yararlanacak olan çocukların eğitim hayatlarında o denli başarılı olacaklarına inancının tam olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Abdullah ŞEN, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi YILMAZ üç gün boyunca sürecek olan şenliğin açılışını gerçekleştirdi.