Damla Projesi Gönüllülerinden Rektörümüze Ziyaret

Kategori : Ziyaretler - Etiketler : - Tarih : 26 Ekim 2017

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin aktif olmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen ‘Damla Projesi’ kapsamında Rize’ye gelen farklı üniversiteden kırk öğrenci, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ı ziyaret etti.

Rektörlük Toplantı Salonu’nda, Damla Projesi gönüllüleriyle bir araya gelen Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, öğrencilerle tanışarak sergiledikleri bu duyarlı davranış için kendilerini tebrik etti. Ayrıca ülkemizin ve gençlerin gelişimine katkı sağlayarak örnek projeleri hayata geçiren Bakanlık çalışanlarına da teşekkürlerini iletti.

Proje temsilcileriyle sohbet eden Rektörümüz, ‘Damla Projesi’ adı altında yapılan etkinliklerin öğrencilere önemli bir deneyim kazandırdığını ve bu öğrenciler sayesinde, geçmişte sahip olduğumuz ahlaki değerlerle donatılmış, milli ve manevi değerlerine bağlı, kim var dendiğinde sağına soluna bakmadan ben varım diyebilen bir neslin yetiştiğini belirtti.

Üniversitemizde, her ilden öğrencinin yanı sıra 36 farklı ülkeden de öğrencimiz olduğunu ifade eden Rektörümüz, “Ülkemizin farklı şehirlerinden ve dünyanın farklı ülkelerinden aynı amaç için bir araya gelip insanlara yardım etmek için çabaladığınızı ve yürüttüğünüz gönüllülük faaliyetlerini görmek mutluluk verici.” dedi.

Damla Projesi temsilcileri ve gönüllüleri de kendilerini sıcak ve samimi bir sohbet eşliğinde ağırlayan Rektörümüzü ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, Üniversitemizin bölümleri, lisansüstü programları, projeleri ve burs fırsatları hakkında Rektörümüzden bilgi aldılar.

Ziyaretin sonunda Damla Projesi gönüllüleri, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’a günün anısına plaket takdim etti.

Damla Projesi gönüllüleri, proje kapsamında Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ziyareti, Sevgi Evi ve Engelsiz Yaşam Merkezi ziyareti, ilkokullarda çocuklarla aktiviteler, köy okulu duvarı boyama, İşitme/görme engelli okulu ziyareti, şehitlik ziyareti ve mezarlara çiçek dikimi, çevre temizliği, illerdeki manevi büyüklerin ziyareti, fidan dikimi, yöre halkı ile tanışma ve akşamları dezavantajlı aile ziyaretleri gibi birçok gönüllü faaliyette bulunuyorlar.