Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Rektörümüzü Ziyaret Etti

Kategori : Ziyaretler - Etiketler : - Tarih : 01 Kasım 2017

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil MIKATSADZE ve yardımcısı  Giorgi KUŞİTAŞVİLİ’den oluşan heyet Üniversitemizi ziyaret etti.

Başkonsolos MIKATSADZE’yi makamında ağırlayan Rektörümüz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Üniversitemiz ve Gürcistan üniversiteleri ile yürütülmekte olan işbirliği hakkında bilgiler verdi.

İki komşu ve dost ülke Türkiye ve Gürcistan’ın sınırların açıldığı ilk günden itibaren ekonomi, ticaret ve kültürel olmak üzere birçok alanda ilişkilerin büyük bir hızla geliştiğini belirten Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil MIKATSADZE, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde Gürcü Dili ve Edebiyatı Bölümünün açılmasını Gürcistan devleti olarak önemsediklerini ve bu bölümden yetişen öğrencilerin iki ülke ilişkilerinin gelişmesine ciddi katkı sağlayacaklarını ifade etti.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Gürcistan’daki üniversiteler arasında işbirliği imkânlarının konuşulduğu görüşmede,  Kutaisi Tarih Müzesinde yer alan değişik tarihi eserlerin (Osmanlı dönemine ait fermanlar, Kur’an-ı Kerim, mektuplar…) Üniversitemizde sergilenmesi kararı alındı.

Ziyaret sonunda karşılıklı şilt ve hediye takdimi gerçekleştirildi.