Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Üniversitemizi Ziyaret Etti

Kategori : Ziyaretler - Etiketler : - Tarih : 13 Kasım 2017

Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Ishankuli AMANLYEV Üniversitemizi ziyaret etti.

Büyükelçi AMANLYEV’i makamında ağırlayan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektörümüz, Türkmenistanlı öğrencilerin Üniversitemiz çatısı altında eğitim görmelerinden dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Büyükelçi Ishankuli AMANLYEV ise Türkmenistan ve ülkemiz arasındaki kardeşlik bağının daha da pekişeceğini, birlik ve beraberlik duygusunun artarak devam edeceğini belirtti.

Görüşmede iki ülke arasındaki akademik ve bilimsel işbirliği konuları ele alındı.

Karşılıklı hediye takdimi ile sona eren ziyaretin ardından Büyükelçi AMANLYEV Rektörümüz eşliğinde Üniversitemiz Merkez Kampüs Yerleşkemiz ile Su Ürünleri Fakültemiz binası içerisindeki Balık Müzemizi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Ardından, Kongre ve Kültür Merkezimiz cep salonunda Üniversitemizde öğrenim gören Türkmenistanlı öğrencilerle bir araya geldi.

Görüşme sonrası Büyükelçi AMANLYEV, Türkmenistanlı öğrencilerin durumlarını görerek herhangi bir sorunla karşılaşmıyor olduklarını tahmin ettiklerini ve bu olumlu tablodan mutlu olduğunu ifade etti.

Üniversitemiz yemekhanesinde öğrencilerle birlikte öğle yemeğine katılan Büyükelçi, günün anısına çekilen toplu fotoğrafın ardından Üniversitemizden ayrıldı.