Üniversitemizde “Sürgün Diyardaki Camiler” Fotoğraf Sergisi Açıldı

Kategori : Etkinlikler - Etiketler : - Tarih : 15 Kasım 2017

Üniversitemiz Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu (ADEM) ile Rize Genç Memur Sen tarafından düzenlenen “Sürgün Diyardaki Camiler” adlı fotoğraf sergisinin açılışı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Ahıska’da, 18 caminin şu andaki mevcut durumlarının fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışını Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ ile Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN yaptı.

Çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşan yüz bine yakın Ahıska Türkü’nün, ana vatanları olan Gürcistan’ın Ahıska bölgesindeki evlerinden Sovyetler Birliği içinde binlerce kilometre uzakta bulunan bölgelere sürülmelerinin 73.yılı dolayısıyla düzenlenen sergide yer alan fotoğraflar, Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Genel Sekreter Adnan ER, Memur Sen Başkanı ve temsilcileri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile katılımcılar tarafından dikkatle incelendi.

Rektörümüz, fotoğrafları inceledikten sonra Kaçkar TV’ye sergi ile ilgili kısa bir röportaj verdi.