Üniversitemiz ve Kutaisi Devlet Tarih Müzesi Arasında Protokol İmzalandı

Kategori : Rektörlük, Ziyaretler - Etiketler : - Tarih : 17 Kasım 2017

Gürcistan Kutaisi Devlet Tarih Müzesi tarafından, Türkiye-Gürcistan diplomasi ilişkilerinin kuruluşunun 25. yıl dönümü kapsamında Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi’nde el yazması Kur’an-ı Kerim ve Osmanlıca el yazması eserleri konu alan fotoğraf sergisi açıldı.

Sergiye, Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Zurab PATARADZE, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Avtandil MİKATSADZE, Kutaisi Devlet Müzesi Müdürü Prof. Dr. Nona KARTSIDZE, Acara Özerk Cumhuriyeti Bakanları, daire başkanları, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Sergiyi gezmeden önce Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ile Kutaisi Devlet Müzesi Müdürü Prof. Dr. Nona KARTSIDZE, Üniversitemiz ve Gürcistan Kutaisi Devlet Müzesi arasında protokol imzaladı.

Bu protokol çerçevesinde, Üniversitemiz akademisyenleri, müzenin tarihi arşivlerine erişim ve müzede bulunan eserler hakkında araştırma yapma hakkı kazandı. Protokol kapsamında ayrıca Üniversitemiz öğrencilerine Gürcistan Kutaisi Devlet Müzesi’nde staj yapma hakkı tanındı.

Protokol imzalandıktan sonraki gün Kutaisi Devlet Müzesi Müdürü Prof. Dr. Nona KARTSIDZE, her iki ülkeye ait tarihi ve kültürel miraslar ile iki ülke arasında çeşitli alanlarda gerçekleştirilen işbirlikleri hakkında görüşmek üzere Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, müzedeki kültürel mirasların her iki ülke için önemine değinildi.

Ziyaret, karşılıklı hediye takdiminin ardından sona erdi.