Engelli Dostu Üniversite Seçilen Üniversitemiz Erişilebilirlik Belgeleri Aldı

Kategori : Genel - Etiketler : - Tarih : 20 Kasım 2017

Üniversitemiz, toplumumuzun bir parçası olarak gördüğü engellilerin diğer insanlar gibi yaşamalarına, toplumsal konumlarını güçlendirmelerine olanak sağlayacak gerekli düzenlemeleri yaptı ve incelemeler sonucunda Engelli Dostu Üniversite seçilerek Erişilebilirlik Belgesi aldı.

Rize ili Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından Üniversitemiz Zihni Derin Yerleşkesinde yapılan incelemeler sonucunda özellikle Su Ürünleri Fakültemiz, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültemiz, Merkez Kütüphanemiz, Kongre ve Kültür Merkezimin bina koşullarının fiziksel engelli öğrencilere uygun olarak tasarlandığı tespit edildi.

Engelli Dostu Üniversite olarak belirlenen Üniversitemiz binaları için düzenlenen Erişilebilirlik Belgeleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris ALTUNTAŞ tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’a takdim edildi. Rektörümüz de belgeleri ilgili binalarımızın yöneticilerine teslim etti.