Üniversitemizde 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Kategori : Etkinlikler - Etiketler : - Tarih : 27 Kasım 2017

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü tarafından Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda 24 Kasım Öğretmenler Günü programı düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet KÜÇÜK ile Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN bir konuşma gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Mehmet KÜÇÜK, “Geleceğin inşasında ‘insan mühendisi’ olarak büyük sorumluluk taşıyan öğretmenlerimizin, taşıdıkları iyi niyetlerine inanan bir eğitimci olarak ‘iyi niyetin’ ancak akıl, sevgi, saygı, emek ve sabır sonucu uygun yöntem ile fark yarattığını görüyorum. Bu bağlamda hepinize kendi gücünüzden hız alarak öğretmen olacağınız sağlıklı ve mutlu gelecekte aklınızı bilim, yüreğini sevgi ile donattığınız nice öğrenciler yetiştirmenizi dilerim.” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, öğretmenler günü vesilesiyle terörle mücadelede, 15 Temmuz’da şehit olan öğretmenlerimize rahmet dileyerek, “Bizler ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ diyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Bizler ‘İlim Çin’de de olsa alınız.” diyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Dolayısıyla bizim eğitime bireysel, toplumsal ve devlet hayatımızda önem vermemiz gerekir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından program, şiir dinletisi, öğretim üyelerinin öğretmenlik hatıralarının yer aldığı video gösterisi, işaret dili etkinliği, “Unutamadığım Öğretmenim” konulu hatıra yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ve tiyatro gösterisi ile devam etti.

Programa, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, dekanlar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.