Rize Bilimle Renkleniyor II Projesinin Açılışı Gerçekleştirildi

Kategori : Bilim, Etkinlikler - Etiketler : - Tarih : 30 Kasım 2017

Üniversitemizin yürütücülüğünü yaptığı, Rize Belediyesi tarafından desteklenen, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri çerçevesinde, 30 Kasım-02 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Rize Bilimle Renkleniyor II” projesinin açılışı İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Projenin açılış törenine, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP,  Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL, Prof. Dr. Ali BİLGİN, Üniversitemiz Genel Sekreteri Adnan ER, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından TÜBİTAK ve Üniversitemizin tanıtım videosu ile başlayan programın açılış konuşmasını Proje Yöneticisi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bahadır NAMDAR yaptı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Ülkemizin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında üniversiteler olarak gerekli gayreti göstermeyi görev edindiklerini ifade ederek, “Söz konusu hedeflere ulaşmak ancak bilimle, teknolojiyle, ar-ge ve eğitim kalitesinin artmasıyla mümkün olmaktadır. Bizler Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi olarak hem bu ülkenin milli ve manevi değerleriyle barışık, medeniyeti, tarihiyle, kültürüyle barışık bir nesil yetiştirmek hem de bu ülkeyi gelecekte dünyanın en büyük on ekonomisinden biri haline getirmek amacıyla bu ülkeye katkı sunmak arzusundayız.” dedi.

Rektörümüz, bu anlamda hem proje çalıştayları hem de proje eğitimleri düzenlediğimizi belirterek, 2016 yılında tüm üniversiteler arasında TÜBİTAK’tan en çok proje alan 25. üniversite, öğrenci projelerinde 3. üniversite, akademik başarı olarak da dünyada tüm üniversitelerde ilk yüzde on arasında olduğumuzu söyledi.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP ise, üniversitelerin toplumun lokomotifi olduğunu ifade ederek, “Üniversitelerin eğitim, öğretim yanında artık üçüncü bir görevi daha var o da toplumun problemlerine ışık tutucu araştırmalar ve davranışlar ortaya koymak. Bu proje de onlardan bir tanesidir. Bizler bu şehrin yöneticileri olarak üniversitemizle işbirliği içerisinde olmaya gayret gösteriyoruz. Projenin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan BALTAŞ, “Radyasyon ve Yaşam” konulu söyleşi gerçekleştirdi. Söyleşinin ardından Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP ile Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN günün anısına Prof. Dr. Hasan BALTAŞ’a plaket ve hediye takdim etti.

Hedef kitlesini 10-15 yaş grubu öğrencilerin kapsadığı “Rize Bilimle Renkleniyor II” projesinin amacı, çocuklara bilimi sevdirmek, bilimin gündelik yaşamda kullanımını göstermek, çocukların bilimsel farkındalık düzeyini artırmak, toplumun her katmanında bilimsel yaklaşım ve araştırma yeteneğini geliştirmeyi özendirmek ve toplum-bilim arasındaki bağları güçlendirmek.

Üç gün sürecek olan proje boyunca, İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde hedef kitlede yer alan katılımcılara yönelik alanında uzman öğretim üyeleri tarafından fizik, kimya, biyoloji, stem, bilimin doğası, değerler eğitimi, tasarım vb. konu alanlarında atölye çalışmaları, bilimsel gösteriler, bilimsel sergiler ve astronomi gözlemleri gibi birbirinden eğlenceli etkinlikler yaptırılacak.