Üniversitemizde Hamsi Şenliği

Kategori : Etkinlikler, Kutlama - Etiketler : - Tarih : 04 Aralık 2017

Üniversitemiz Öğrenci Konseyi tarafından düzenlenen Hamsi Şenliği’nde öğrenciler doyasıya eğlendi.

Üniversitemiz Merkez Kampüs Zihni Derin Yerleşkesinde tertip edilen şenliğe Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal SEKÜCÜ, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN,  Rize Emniyet Müdürü Altuğ VERDİ, Rize İl Jandarma Komutanı Albay Hakan DEDEBAĞI, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL ile Prof. Dr. Ali BİLGİN, Üniversitemiz Genel Sekreteri Adnan ER, daire amirleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Şenlik tulum eşliğinde oynanan horonla başladı. Yaklaşık 1 ton hamsinin 1 saat içerisinde tüketildiği etkinliğe yaklaşık dört bin kişi katıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, gerek ülkemizin farklı illeri gerekse dünyanın çeşitli ülkelerinden ilimize gelerek Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerin, bu tür etkinlikler sayesinde Karadeniz’i ve Rize kültürünü yakından tanıma fırsatı bulduğunu ifade etti. Rektörümüz, Hamsi Şenliği’nde ortaya çıkan tablodan oldukça mutlu olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Izgaralarda pişirilen hamsilerin katılımcılara ikram edildiği şenlikte ilk kez hamsiyi tadanlar da oldu. Renkli görüntülerin yaşandığı etkinlik günün anısına çektirilen fotoğrafla sona erdi.