Üniversitemizde Spor Zirvesi Gerçekleştirildi

Kategori : Genel - Etiketler : - Tarih : 13 Aralık 2017

Üniversitemiz ile Rizeli Bürokratlar Yöneticiler ve İş İnsanları Sosyal Dayanışma Derneği (RİBİAD) ve Tüm Bürokratlar ve İş İnsanları Sosyal Dayanışma Derneği (TÜMBİAD) tarafından düzenlenen “Türkiye’de Sporun Gelişimi ve Hedefleri” konulu spor zirvesi Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Zirveye, Can ÇOBANOĞLU, Hayri ÜLGEN, İbrahim ÜZÜLMEZ, Mehmet AYAN, Mustafa ÇULCU, Serdar Ali ÇELİKER, Tuğrul AKŞAR ve Yılmaz VURAL konuşmacı olarak katıldı.

Üniversitemiz tanıtım filminin gösterimi ile başlayan program RİBİAD Genel Başkanı Erol AYKUT, TÜMBİAD Genel Başkanı Ufuk BİLGETEKİN, Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Arslan KALKAVAN ve Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ın açılış konuşmaları ile devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, sporun, özellikle de futbolun ülkemizde çok önemli izleyici kitlesi olan bir sektör olduğunu ifade ederek, “Spor insanlar arasında ayrılığın değil, dostluk, kardeşlik ve barışın tesis edilmesine katkı sunmalıdır. Her alanda olduğu gibi bu alanda da hem sporcu hem de seyirci açısından ahlak en temel ilke olmalıdır. Hep birlikte sporun bu gerçek kimliğine kavuşmasına gayret göstermeliyiz.” dedi.

Zirvenin hedeflenen amaca ulaşması dileğinde bulunan Rektörümüz, programın düzenlenmesinde emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

İki oturum halinde gerçekleşen zirvede, birinci oturum, “Sporda Kurumsallaşma-Etik Değerler-Doping, Şiddetin Önlenmesi ve Medyanın Spora Bakışı” konu başlığı altında Can ÇOBANOĞLU moderatörlüğünde gerçekleşti. Konuşmacılar Serdar Ali ÇELİKER ve Mehmet AYAN bilgi ve tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

İkinci oturumda, Tuğrul AKŞAR, “Spor Ekonomisi” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Konferansın ardından Üniversitemiz BESYO Müdürü Prof. Dr. Arslan KALKAVAN moderatörlüğünde “Hakem, Yönetici ve Futbolcu İlişkileri ve Sorunları” konularında Mustafa ÇULCU, İbrahim ÜZÜLMEZ ve Hayri ÜLGEN konuşmalarını gerçekleştirdi.

İkinci oturumun sonunda Yılmaz VURAL, “Futbolun Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlığı altında açık oturum gerçekleştirdi. Katılımcılar oturum sonunda, ülkemizde spor ve özellikle de futbol ile ilgili merak ettikleri soruları konuşmacılara yönelttiler.

Zirvenin sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ile Genel Sekreterimiz Adnan ER tarafından konuşmacılara ve programa katkı sağlayan RİBİAD Genel Başkanı Erol AYKUT, TÜMBİAD Genel Başkanı Ufuk BİLGETEKİN ve Genel Koordinatör Arif EKŞİ’ye Üniversitemiz şilti, plaket ve hediye takdim edildi. RİBİAD ve TÜMBİAD tarafından da günün anısına Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Genel Sekreterimiz Adnan ER, Üniversitemiz BESYO Müdürü Prof. Dr. Arslan KALKAVAN ve Basın- Yayın, Enformasyon ve Halkla İlişkiler Müdürü Öğr. Gör. Taner EROL’a plaket takdim edildi.

Program günün anısına çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.