Rektörümüz KYK Yönetim Kurulu Başkanı Oldu

Kategori : Toplantı - Etiketler : - Tarih : 18 Aralık 2017

Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) yeni yönetim kurulu başkanı oldu.

Ankara Söğütözü’nde KYK ek binasında, Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın BAK’ın katılımıyla gerçekleştirilen KYK 79. Olağan Genel Kurulu’nda Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN KYK Yönetim Kurulu’nun yeni başkanı oldu ve görevi Prof. Dr.  İrfan ARSLAN’dan devraldı.

Olağan Genel Kurul toplantısında, Başkanlığını Rektörümüzün yapacağı; Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim ÖZEKİNCİ, Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Mahmut DOĞRU,  Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Sinan AKSU, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bahtiyar SAZLIK,  Kalkınma Bakanlığı Eğitim ve Kültür Dairesi Başkanı Mehmet YAVUZ ve Öğrenci temsilcisi Büşra KAFTAN’dan oluşan yedi kişilik yeni yönetim kurulu seçildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Osman Aşkın BAK burada yaptığı konuşmada, yeni görev alacak yönetim kurulu üyelerine başarılar dileyerek, “2002 yılından bu zamana kadar gelen süreçte KYK’de emeği geçen kıymetli hocalarımıza, üniversitelerimize teşekkür ederiz. Hükümetlerimize, Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanlarımız ve Bakanlarımıza teşekkür ederiz. Bu olanakları arttırarak devam ettiren bürokratlara, KYK’nin değerli çalışanlarına teşekkür ederiz. KYK’nin geldiği nokta bizi gururlandırıyor. Bu yeterli mi, değil. Çok daha ileriye gitmemiz gerek. Biz büyüyen, gelişen Türkiye istiyoruz.” ifadelerini kullandı.