Üniversitemiz Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti İstanbul’daToplandı

Kategori : Genel, Kamuoyu Duyurusu, Toplantı - Etiketler : - Tarih : 24 Ekim 2014

Üniversitemiz Geliştirme  Vakfı Mütevelli Heyet Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi.

Toplantıya, Mütevelli Heyeti Başkanı Kültür ve Turizm eski Bakanı İsmail KAHRAMAN, Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Vakıf Genel Sekreteri Harun MERTOĞLU, Mütevelli Heyeti Üyeleri Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi TOPÇU, Ak Parti Rize eski Milletvekili Abdulkadir KART  ve Bilal ERDOĞAN katıldı.

Üniversitemizin gelişimi ve hedeflerinin masaya yatırıldığı toplantının ardından basına açıklama yapan Vakıf Genel Sekreteri Av. Harun MERTOĞLU, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin eğitimine destek vermek amacıyla başarı, teşvik ve ihtiyaç bursları vermeye devam edeceklerini kaydetti. Vakıf bünyesinden bu yıl 750 öğrenciye ihtiyaç bursu verileceğini açıklayan MERTOĞLU, Geliştirme Vakfı’nın, üniversiteye giriş sınavında dereceye girerek Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere de 1500TL ile 1000 TL arasında başarı bursu verdiğini hatırlattı.

Başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini ifade ederek verdikleri başarı bursları hakkında da bilgiler aktaran Vakıf Genel Sekreteri Av. Harun MERTOĞLU, ilk 6 bine giren Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine ve ilk 15 bine giren Mühendislik Fakültesi öğrencilerine 1500 TL, ilk 5 bine giren Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih Bölümü öğrencilerine 1000 TL, ilk 9 bine giren Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerine 1000 TL, ilk 20 bine giren İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği öğrencilerine 1000 TL, ilk 25 bine giren Mühendislik Fakültesi, Fen- Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü ve Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1000 TL, ilk 50 bine giren Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği, Su Ürünleri Fakültesi, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğrencilerine aylık 1000 TL burs desteği sağladıklarını söyledi.

MERTOĞLU, Vakıf olarak; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin daha da gelişmesi ve büyümesi için katkılarının her zaman süreceğini, bu noktada eğitim ve araştırma olanaklarının geliştirilmesinin yanında üniversitenin akademik ve idari kadrosunun ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü desteği sağlayacaklarını  söyledi. Toplantıda ayrıca, Üniversitemiz personelinin yararlanması için lojman kapasitelerinin artırılması ve var olan lojman ihtiyacının çözüme kavuşturulmasına yönelik konuların da  görüşüldüğü belirtildi.

IMG-20141024-WA0002 IMG-20141024-WA0000