100. Yılında Çanakkale Savaşları

Kategori : Panel - Etiketler : - Tarih : 20 Mart 2015

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Tarih Topluluğu tarafından “100. Yılında Çanakkale Savaşları” konulu panel düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesi ile başlayan panelin açılış konuşmasını Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zehra ARSLAN yaptı.

Panelistler; Karadeniz Teknik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet OKUR “Çanakkale Savaşı’nın Türk ve Dünya Tarihi Açısından Önemi”, Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saime YÜCEER “Mustafa Kemal Paşa’nın Kara Savaşlarındaki Görevi”,  Uzman Tarihçi Nurdan BAŞ ise “Çanakkale Deniz Savaşlarında 18 Mart Kahramanı Cevat (Çobanlı) Paşa’nın Faaliyeti”  başlığı altında sunum yaptılar.

Üniversitemiz Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panel, katılımcılar tarafından yöneltilen soruların cevaplandırılması ile sona erdi. Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü dolayısı ile düzenlenen programda panelistlere katkıları dolayısıyla Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Zehra ARSLAN tarafından Üniversitemiz şilti takdim edildi.