Tarihsel Süreçte Türk-Ermeni İlişkileri

Kategori : Panel - Etiketler : - Tarih : 13 Mayıs 2015

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi tarafından organize edilen “Tarihsel Süreçte Türk-Ermeni İlişkileri” adlı panel Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Eğitim Fakültesi ve Üniversitemizden birçok akademisyen ve öğrencinin katıldığı panelde,  Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet TOKSOY  “Selçuklu Döneminde Türk-Ermeni İlişkileri”  ile ilgili, diğer panelistlerden Prof. Dr. Ayten SEZER ARIĞ “Misyoner faaliyetler ve Ermeniler”,  Prof. Dr. Enis ŞAHİN “Osmanlı Devleti Döneminde Ermeniler ve Tehcir” konusuyla ilgili bilgi verirken Panel Başkanı Prof. Dr. Esin DERİNSU DAYI ise “Ermenilerin Türklere Yaptıkları Katliamlar ve Toplu Mezarlar” hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumlardan sonra öğrencilerin ve akademisyenlerin sorularına cevaplar verilerek Pof. Dr. Esin DERİNSU DAYI’nın da katılmış olduğu kazı alanlarının fotoğrafları gösterildi.

Programın sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet KÜÇÜK tarafından katılımcılara hediyeler takdim edildi.