1.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi

Kategori : Kongre - Etiketler : - Tarih : 20 Mayıs 2015

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu’nca (RTEÜBAT) düzenlenen “1.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi” 15-17 Mayıs 2015 tarihlerinde Rize’de gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen kongre saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesinin ardından stajyer doktor Muhsin SARIHAN’ın açılış konuşması ile başladı.

Kongrede konuşma yapan Rize Milletvekili Nusret BAYRAKTAR, Belediye Başkanı Reşat KASAP, Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem ALGÜN, 28 üniversiteden 220 öğrencinin katıldığı ve Tıp Fakültemiz öğrencileri ile 500 kişiye ulaşan bu büyük organizasyonun Rize’de gerçekleştirilmiş olmasının heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Konuşmaların ardından kongreye destek olanlara plâket verildi. “Acil tıp” başlıklı kongrede travma, şok, dahili aciller ve pediatrik aciller gibi çeşitli konular ele alındı. Prof. Dr. Engin DURSUN, Prof. Dr. A. Berna DURSUN, Doç. Dr. Şahin BOZOK ve Yrd. Doç. Dr. Özlem BİLİR’in akademik danışmalık yaptığı kongrenin bilimsel ayağında 9 panel, 1 konferans ve 4 çalıştay gerçekleştirildi ve 21 akademisyen ve 29 Tıp Fakültesi öğrencisi görev aldı. Prof. Dr. Ahmet Nezih KÖK ve Prof. Dr. Şahin ASLAN ise konuk akademisyenlerdi. Kongrede gerçekleştirilen panellerdeki 27 sunum içinden 7 sunum ve poster sunumlarından 3 sunum ödül aldı.

Sözel sunumlar;

1. Mehmet ÇİMEN, 18 Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi

2. Mustafa ŞAHİN Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ceren YILMAZ, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi

3. Hande GÜNAL, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi

ve Halil İbrahim İVELİK, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi

4. Fatma KARSAVURDAN, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi

5. Burak BİLBAY, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi

Poster sunumlarındaki 1. ve 2.’lik için ödülleri için ödülü hak edecek poster sunumu belirlenemedi.

3. Necati TEZOKUR, Ömer YARDIM, (İlimizde Kadına Yönelik Şiddet Başvurlarının Değerlendirilmesi), Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi

4. Ahmet Selçuk UZUN, Musab KORKUT ; (Akciğer Kist Hidatik Hastalığı) İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi

5. Özlem Nehir YAZICI, Osman Can YAŞAR; (Acil Trakeotomi) Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi.

Kongre 17 Mayıs 2015 Pazar günü doğa yürüyüşü, rafting ve tulum eşliğindeki Ayder Şenliği sosyal programı ile sonlandırıldı.

3 gün süren 1.Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi, tıp fakültesi öğrencileri ile akademisyenlerin bilgi paylaşımında bulunduğu, tıp fakültesi öğrencilerinin görgü, bilgi ve deneyimlerini arttırdıkları ve birbirleriyle kaynaştıkları, Rize ve Tıp Öğrencisi kongreleri için “ezber bozan” farklı bir kongre oldu.