Prof. Dr. Osman BEYAZOĞLU, Lifli Besinlerin İnsan Sağlığı Üzerine Etkilerini Anlattı

Kategori : seminer - Etiketler : - Tarih : 22 Mayıs 2015

Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi ile Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü işbirliğinde hazırlanan programda Su Ürünleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Osman BEYAZOĞLU, “Lifli Besinlerin İnsan Sağlığı Üzerine Etkileri ”ni anlattı.

Su Ürünleri Fakültesi Prof. Dr. Osman Beyazoğlu Konferans Salonu’ndaki programa Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut TURAN, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay TORUL, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Selami ŞAŞMAZ,  öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasına, liflerin tanımı ve sınıflandırılmasını katılımcılarla paylaşarak başlayan Prof. Dr. Osman BEYAZOĞLU, lifli besinlerin insan sağlığına etkisi anlattı. Doğru beslenmenin önemini arz eden Prof. Dr. BEYAZOĞLU, lifli bakımdan zengin besinler hakkında bilgi verdi. Seminer sonunda, sağlıklı bir hayat sürmek istiyorsak lifli besinlerin ihmal edilmemesi gerektiğini ve bu gereksinimleri karşılarken doğru besinlerin tercih edilmesinin altını çizdi.

Seminer sonunda katkıları dolayısıyla Prof. Dr. Osman BEYAZOĞLU’na,  Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Su ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut TURAN ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay TORUL şilt ve çeşitli hediyeler takdim ettiler.