Rektörümüz Kafkasya Üniversiteler Birliği’nin İran’ın Tebriz Şehrinde Yapılan V. Olağan Kongresi’ne Katıldı

Kategori : Kongre - Etiketler : - Tarih : 22 Mayıs 2015

“Bir Gelecek Projeksiyonu…” sloganıyla 2009 yılında Ardahan Üniversitesi’nin öncülüğünde kurulan ve günümüzde 14 ülkeden Üniversitemizle birlikte 82 üniversitenin üyesi olduğu uluslararası bir akademik işbirliği kuruluşu olarak dikkat çeken Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB), bölgesel sorunlara çözüm aramaya ve küresel çapta yol haritaları sunmaya devam ediyor.

Geçen yıl IV. Olağan Kongresi’ni Başkent Ankara’da “Kafkasya’nın Geleceğinde Enerjinin Rolü” temasıyla düzenleyen KÜNİB, bu yıl ise 5. Olağan Kongresi’ni “Kafkasya Bölgesi’ndeki Üniversitelerin Akreditasyon Sorunları ve Çözüm Önerileri” çerçevesinde İran’ın köklü şehirlerinden Tebriz’de gerçekleştirdi. Yeni üye üniversitelerin katılımıyla 19 Mayıs 2015 Salı günü yapılan KÜNİB V. Olağan Kongresi’nde bölge üniversitelerin akreditasyon sorunları tartışıldı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ın da katıldığı kongreye Türkiye başta olmak üzere onlarca ülkeden üst düzey birçok devlet adamı, bürokrat, rektör, yönetici, akademisyen ile basın mensupları iştirak etti.