Türkiye Bölgesel Hemofili Sempozyumu Üniversitemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

Kategori : Sempozyum - Etiketler : - Tarih : 29 Şubat 2016

Üniversitemizin ev sahipliği yaptığı Türkiye Bölgesel Hemofili Sempozyumu, 28 Şubat 2016 Pazar günü üniversitemiz kongre ve kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Hemofilinin tedavisinde son yıllarda önemli gelişmelerin olmasına, prenatal tanı olanaklarının artmasına, gen nakli ile tedavinin gündemde olmasına rağmen, ülkemiz hemofili hastalarının hala pek çok tıbbi, sosyal ve psikolojik sorunu bulunmaktadır.

Bu kapsamda faaliyet gösteren Türkiye Hemofili Derneği; bir kuruluş olarak doğumdan itibaren başlayan, ömür boyu süren ve tedavi edilmediği takdirde sakatlıkla hatta ölümle sonuçlanabilen bir kanama-pıhtılaşma bozukluğu olan hemofili hastalarına ve ailelerine 1992 yılından beri karşılıksız olarak hizmet vermektedir.

Üniversitemiz adına sempozyumda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem ALGÜN ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN birer konuşma yaptılar. Konuşmalarında Türkiye Hemofili Derneğinin yüklenmiş olduğu sorumluluklara değinerek, Türkiye Hemofili Derneği Başkanı Prof. Dr. Bülent ZÜLFİKAR’a ve ekibine teşekkür ettiler. Konuşmalarının ardından Prof. Dr. Ekrem ALGÜN ile Prof. Dr. Ali BİLGİN tarafından sempozyuma katılıp sunum yapan akademisyenlere şilt takdim edildi.

Hemofili ile ilgili birçok başlığın yer aldığı sempozyumda, Tıp Fakültemiz öğretim üyesi Serdar ÖZKASAP, Hemofililiklerde Sorunlar ve farklılıklar konulu bir sunum gerçekleştirdi. Sempozyum, her sunumdan sonra soru-cevap şeklinde devam ederek söz konusu alanlarla ilgili akademik tartışmalarla sona erdi.